Tappar du lätt fokus och tålamod under arbetsdagen? Tid för en friskdag!

Känner du dig konstant trött, hjärnan mosig och hela systemet känns som en popcorn-fabrik som fått spelet? Det är tid för en friskdag!

När ditt inre batteris varningsklockor ringer allt högre, är det hög tid att lyssna. Om du agerar i tid, kan du undvika att det blir en tuffare utmaning att läka och hitta tillbaka till dig själv igen.

När din kropp talar om att den inte mår bra genom att bli sjuk, vad gör du då? Förhoppningsvis så lyssnar du och ger kroppen den återhämtning den behöver och sjukskriver dig. Men när själen mår dåligt? Vad gör du då? Får den samma omsorg och omvårdnad som kroppen? Eller kör du över dig själv, ignorerar den inre rösten som hesare och hesare försöker få dig att sakta ner?

Som introvert är det extra viktigt att ge akt på din energinivå och ditt inre mående. Social stimulans, som det är gott av på de flesta jobb, kan lätt dränera dig och köra slut på dig om du inte är uppmärksam. Utan regelbunden tid för dig själva håller du inte i längden. Att ge dig själv det du behöver för att må bra, både till kropp och själ, är inte själviskt. Det är själfullt.

En friskdag kan se ut precis hur som helst, så länge den ger dig tid för återhämtning, inre läkning och energipåfyllnad. Men ta inga jobbsamtal, undvik helst telefon och dator helt! Kanske du kan skapa en egen oas hemma, bara för dig själv. Eller du kanske vill sitta på ett café och läsa en bok. Eller packa en ryggsäck och trampa ut i skogen och sätta dig. Vad som, bara du mår bra av det!

Vinsterna med en friskdag är många. Du får tillbaka kraft och energi. Kanske du undviker ett tyngre tillstånd av utmattning (är du riktigt slutkörd kan det nog kanske behövas ett flertal friskdagar och kanske även andra åtgärder). Din arbetsprestation går plus när du kommer tillbaka från din friskdag med förnyad energi och glöd. Dina medmänniskor gynnas av att du mår bättre, är piggare och gladare.

Om du tycker det känns utmanande att ta en friskdag med tanke på att andra blir påverkade av detta, försök att planera med lite framförhållning! Allt för att undvika stress och energi-läckage. För även om du har kollegor eller kunder som är beroende av dig, så går det att få till en dag där du får ladda dina batterier. Det vinner alla på!

Kanske du till och med kan planera in regelbundna dagar i kalendern för friskdagar. En liten paus då och då för att reflektera, läka, återhämta dig, fylla på med energi och säkert även få nya perspektiv och ny inspiration för din resa framåt!

Oavsett om du jobbar hemifrån eller inte, en friskdag kan behövas i vilket fall. Som introvert är det underbart med möjligheten att arbeta hemifrån, men även här kan det bli lite mycket ibland. Särskilt om ditt jobb innebär många sociala kontakter och eviga möten på Zoom. Så ge dig själv en dag där du bara tar hand om dig själv. Ingen dator, ingen telefon, inga “jag ska bara”. Utan fullt fokus på DIG och det du behöver.

Känner du dig triggad av tanken på en friskdag? Känner du känslan av att “men nej, så kan jag väl inte göra”? Detta är värt att titta på! För du ÄR värd att må bra. Din själ ÄR värd att vårda!

Ditt välmående är av största vikt, både för dig, ditt liv och de människor du möter och har en relation till. Är du därtill egenföretagare så kommer ditt företag att må så mycket bättre när du gör det!

Känner du motstånd men inser innerst inne att du skulle må bra av att ta en friskdag? Låt oss titta på det tillsammans! Ibland är det svårt att se hela bilden själv, det kan vara mycket givande att prata med någon och få stöd. Boka gärna ett kostnadsfritt samtal med mig, så ser vi om jag och energimedicinen kan vara dig till hjälp!

LYSSNA


Kategori: Blogg