Skrivandets magi.

Svart. Det känns så svart. Tungt och bedövande.

De jobbiga känslorna bedövar för tillfället all klarhet och vishet. Jag känner mig förlamad och skräckslagen, oförmögen att tänka klart och logiskt.

Jag tackar mig själv för att jag har arbetat in rutinen att skriva frekvent, detta gör att det blir ett naturligt steg att öppna upp mitt skrivdokument och börja skriva.

Just att det är en vana, gör att det inte krävs någon direkt kraftansträngning eller viljestyrka att börja skriva, det sker naturligt.

Jag börjar först som vanligt att skriva vilka känslor jag är i kontakt med. Det ger mig den mängd fokus och riktning jag behöver för att sedan kunna fortsätta ösa ur mig. Utan censur eller restriktion, ut med allt som snurrar runt. Frågor, påståenden, upplevelser, händelseförlopp, tankar, känslor…

Under några minuter bara ”spyr” jag ur mig allt som kommer upp. Effekten av att allt jobbigt får komma ut, är att den tunga känslan och spänningarna släpper lite. Detta ger utrymme för min inre röst och min inre vishet att kunna börja sippra in genom sprickorna i den svarta muren.

Det är inte alltid nödvändigt eller möjligt att lösa problemet i en situation som denna, det viktiga för mig är att våga ”gå igenom” det jobbiga, utan att trycka undan eller fly. Få allt det jobbiga att kläs i ord och bli till text. Det är som en mental tvättmaskin, där all smuts tillslut släpper taget. Sedan väntar torkningen (återhämtningen), den kan ta lite tid men den processen är lugnare.

Men ibland kan jag komma fram till en lösning på det jobbiga eller återhämta mig känslomässigt redan under skrivövningen. Ofta använder jag då några av de frågeställningar och tekniker som jag samlat på mig.

För mig är att skriva otroligt transformerande, inte bara när jag mår dåligt. Den inre dialog som jag har med mig själv, får i skrivandet ett ytterligare djup och stöd. Allt blir klarare för mig och min inre vägledning får lättare kontakt med mig.

Det är magiskt att ha ett verktyg som hjälper så mycket, en otroligt effektiv själslig medicin utan farliga biverkningar. Biverkningarna är tvärtom helande och ger mig fokus, klarhet och energi.

Denna medicin finns så naturligt till hands nu när jag har fört in den som en vana i vardagen. Jag behöver inte anstränga mig för att få tillgång till den, inte lägga kraft på att leta upp något som hjälper, utan det sitter i ryggmärgen vad jag ska göra för att må bättre.

LYSSNA

Kategori: Andlighet, Guidning, Själ, Skriva, Coachning