Lyssnar du på din själ?

Jag tänkte berätta om ett exempel på vad som händer när man lyssnar på sin själ. Hur viktigt det är, även fast det verkar helt ologiskt från början.
 
Häromdagen hade jag planerat att skapa det kommande mailet till mina läsare av introbrevet. Tiden var avsatt och allt var förberett. Men jag kände mig så trött. Som att jag höll på att bli sjuk, ont i axlar och huvud och totalt orkeslös. 
 
Mitt ego plockade fram piskan och började läxa upp mig med information om att jag minsann hade bestämt att idag skulle mailet skapas, här skulle jobbas vid datorn. Min själ däremot, viskade mjukt och fint att det var läge för att gå och lägga mig en stund. 
 
Även fast mina tankar, logiska och kloka enligt egot, sa mig att om jag går och lägger mig en stund så är risken överhängande att inget blir gjort idag som jag planerat, så valde jag att lyssna på min själ. Sagt och gjort. Jag la mig och vilade, jag till och med somnade en stund. 
 
När jag sedan klev upp, kände jag mig som ny. Energin hade kommit tillbaka. Kreativiteten sprudlade. Yay! 

Hade egot fått bestämma hade så inte skett. Då hade med största sannolikhet det sista av min energi tappats ut, mitt humör hade kraschat och inget mail hade skapats. Eller så hade jag skapat ett mail men inte till den kvaliteten som jag önskade, med följd att mitt självförtroende fått sig en rejäl knuff.

Men nu hade jag flow och kunde med ansträngningslös lätthet skapa det jag ville. Jag hade till och med energi och insikt nog att se att det jag skapat var riktigt bra! Visst hade jag säkert kunna fått till det än bättre, men jag klappade mig själv på axeln och kände stolthet för det jag skapat. Det dög helt klart!
 
Självsabotören Perfektionisten hade kunnat börja gapa om innehållet, layouten med mera. Hade jag inte lyssnat på min själ, inte vilat utan bara kört på och dränerat mig själv, så hade hon haft ett rejält party med mig.

Hos mig har Perfektionisten varit van att vara chef, men eftersom mitt inre arbete lett mig till att bli medveten om henne samt att jag nu i denna stund hade energi och kraft, så fick hon inte bestämma.
 
“Good enough” är ibland riktigt bra. Fantastiskt bra. 

LYSSNA

Kategori: Blogg