Hur mår din inre Ferdinand?

Det måste vara något fel på mig. Varför kan jag inte hitta min plats i livet där jag trivs, där jag känner att det är meningsfullt att vara?

Denna känsla har förföljt mig så länge jag kan minnas. Från barndomens lekar, skolans ångestfyllda ramverk till vuxenlivets anställningar.

Inte på någon anställning kändes det helt 100. Det kunde vara helt ok, fritt från gastkramande ångest men aldrig fullt ut tillfredsställande och rätt.

Mina kollegor verkade så nöjda, även med de delar som ändå inte var på topp. Det här var deras grej, det var så här det var menat att vara. Jag kunde för mitt liv inte uppbåda deras entusiasm och glädje. Kände mig bara så udda och konstig. Att vara anställd var inte för mig och min själ.

Jag kände mig mer och mer som tjuren Ferdinand. Jag passade inte in på arenan som hette “anställd för att jobba för någon annans drömmar”. Här kunde jag ju inte vara mig själv eller få mina inre behov tillgodosedda. Jag passade ju inte in, kläderna av märket "anställd" satt oerhört illa på mig. Denna arena sög musten ur mig, slukade min energi fick mig att känna mig fången.

Under denna period så kände mig så ensam och villrådig. Allt jag ville var ju att sitta under min korkek och lukta på blommorna. Men vart fanns min korkek? Och hur såg mina blommor ut?

Att jag ens var en “Ferdinand” var första nyckeln. Aha! Det var inget fel på mig alls som kände som jag kände, jag var ju bara introvert! Det var ett personlighetsdrag och inget var trasigt i mitt system. En stor lättnad över att inse att jag var precis som jag skulle, det var inget fel på mig.

Resan därefter var att hitta just min korkek och mina blommor. För mig visade det sig att min korkek är att vara egenföretagare. Där är jag hemma! Fri att bestämma själv över min tid. Fri att skapa det jag längtar efter. Visst, ingen dans på rosor alla dagar, men så värt det ändå. Mina blommor har skiftat över tid, precis som växtligheten gör i naturen.

Just nu, är det en ny blomma på väg upp ur jorden. Fröet planterades för ett bra tag sedan, det har legat skyddat i mörkret och börjar nu bli redo att se dagens ljus, växa sig stor och spridas. Det är det som är så magiskt med Ferdinands blommor, de räcker till alla som behöver dem!

Jag känner mig så fylld av glädje, energi och längtan efter att få sprida denna blomma till andra som också behöver den i sitt liv. För jag vet att den kommer att kunna hjälpa andra kvinnor som är i den situationen som jag var i, jag vet att den kommer att göra skillnad.

Vetskapen om det gör min inre Ferdinand så lycklig!

Livet är för kort och värdefullt för att befinna sig på en arena som inte är rätt, som dränerar livskraft och glädje. Så om du känner att du är på fel plats, att du längtar efter något annat, gör det som krävs för att ta reda på vilken som är just DIN korkek, vilka som är just DINA blommor!

Hur ser din korkek ut? Var finns den? Vilka blommor älskar du att dofta på? 

Om du känner en längtan efter att få stöd och support i processen att ta reda på det, skriv upp dig på intresselistan så missar du ingen kommande information om denna nya tjänst som går under arbetsnamnet "In Spirits Service"! 

Gör din inre Ferdinand lycklig!

LYSSNA


Kategori: Blogg