Logga med mitt namn och fjäril

introverta Bloggen

När jag blev tvungen att besöka tandläkaren för att laga en avbiten tandbit, fick jag uppleva hur det känns att bemötas av gedigna skyddsåtgärder hos motparten.

Skyddsåtgärder som personalen hos tandläkare hade är ju så klart försvarbara i dessa tider, men de fick mig att tänka på andra skyddsåtgärder vi människor ofta tar till.

De osynliga skydd vi har byggt upp för att undvika känslomässig smärta.

Jag tänker på de skydd som kan finnas mellan oss själva och omvärlden. Skydd med syfte att förhindra någon eller något att nå oss. Nå ända in i oss, till vårt hjärta och vår själ. 

Läs hela inlägget »
Etiketter: energimedicin

Kan du ibland känna det som om en känsla håller på att dra ner dig i ett svart hål? 

Om så, hur brukar du göra då? Flyr du? Gör du en mental “by-pass” och döljer den? Kommer med logiska förklaringar och knep så att den dämpar sig igen? 
 
Eller tillåter du dig själv att KÄNNA den, tillåta den, helt utan åtgärder?

Det krävs mod, men vägen från är vägen igenom.
Stå kvar. Bara VAR. Var i känslan. Låt den få ta plats. Se den. Känn den. Vad har den för budskap? 

Läs hela inlägget »

Är du trygg i dimman?
Jag upplever ibland att jag befinner mig i en tät dimma, utan minsta sikt. Ingen aning om hur det ser ut framför mig, vilka beslut jag ska ta, vilka vägar jag ska välja och vad som är rätt för just mig. 
 
Är det en stor bergsvägg jag kommer att mötas av eller ett livsfarligt stup?  Jag känner ett stort tvivel om det finnas en väg att gå på som är trygg och rätt för mig.

Det jag har lärt mig av livet, är att jag kan vara trygg i dimman. Den insikten tog tid på sig och kan ibland även nu gäcka mig lite. Men även om jag idag kan känna mig osäker i dimman, så varar det inte så länge. Ur dimman landar jag alltid på min rätta, magiska plats.

Läs hela inlägget »

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Nina » Sanningen och skatten bakom motståndet:  ”Jag har precis påbörjat min resa och har så mkt blockeringar och rädslor. Jag ha..”

  • Theresa » Sanningen och skatten bakom motståndet:  ”Så inspirerande att läsa! Jättesvårt att släppa motståndet och låta svårigheter..”

  • Agnetha Ebervall » Lyssnar du på din själ?:  ”Hej Idag gjorde jag just det & vad positiv energi det kom av det. Otroligt fint ..”

  • Britt » Face vs Space:  ”Så klokt du uttrycker dig! Jag är inte heller en fan av spontana telefonsamtal o..”

  • Marina » Face vs Space:  ”Det är så befriande att du har fångat hur jag fungerar (alltså mitt i prick)!”

Länkar

Etiketter