Introvert.se logga 800x350

En handbok för relationer

Påverkar era olika  personlighetstyper lyckan och välmåendet i ert kärleks-förhållande?

Saknar ni en kärlekskarta?

Då tipsar jag om Marita Lynards bok “Kärlek när introverta & extroverta möts”!

Utöver att berätta mer om de olika personlighetstyperna introvert och extrovert, ger Marita i denna bok läsaren  en mängd olika exempel på vad som kan göra att vi upplever problem i vårt förhållande. Hon visar även vägen ur detta, hur ni kan skapa er en kärlekskarta!

Boken ger belysande exempel på hur vår historia och uppväxt som introvert respektive extrovert kan påverka den relation vi har idag. Det som hände då, påverkar relationerna nu. Två personligheter med var sitt bagage ska lära sig att leva tillsammans i det som är nu.

Marita berättar i boken om trecirkelmodellen, som beskriver hur vi som människor agerar beroende på den situation vi befinner oss i. De tre systemen är hotsystemet, det utforskande systemet samt vårt trygghetssystem. Hon tar oss igenom de olika och förklarar varför vi bör sträva efter att öka vår trygghetszon i denna modell.

Den klassiska uppdelningen av våra personligheter i färgerna rött, gult, blått och grönt och hur relationerna dessa färger emellan kan bli, beskriver Marita mycket talande från en introvert/extrovert synvinkel.

Av alla användbara relations-tips i boken, fastnade jag mest för den som förklarar hur vi väljer att visa vår uppskattning och kärlek till vår partner.
Det kan vara med ord, med fysisk närhet eller att rent konkret göra något för sin partner. En grund till missförstånd och mindre harmonisk relation, kan vara att vi vanligtvis väljer att visa kärlek och uppskattning på det sätt som vi själva vill få den, istället för på det sätt som vår partner önskar. 

Om vi t.ex. själva föredrar att få kärlek visad genom fysisk närhet, men vår partner istället visar sin kärlek genom att göra saker för oss, kan vi lätt tro att den andre inte älskar oss eller att något annat är fel. Detta för att vi inte får tillbaka "på samma språk" som vi själva använder. Snacka om onödiga missförstånd som lite nyfikenhet på och intresse för den andre hur lätt som helst kan avhjälpa!

Så jag bjuder på framgångs-tipset från boken att ta reda på hur din partner vill att vi ska visa vår kärlek på och addera det till det sätt som du redan använder!

Läsaren ges många bra exempel och förklaringar på hur vi kan göra för att skapa kärleksfulla och välmående relationer, hur vi kan skapa vår egen kärlekskarta!

Vi behöver lära oss om varandra och förstå varandras olikheter, detta är grundläggande för budskapet i denna läsvärda bok.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln