Introvert.se logga 800x350

Månen och hennes cykel

Jag är mycket fascinerad av månen, hennes cykel och dragningskraft.

Hur kan jag på bästa sätt kan leva i symbios med månen och ta hjälp av hennes faser?
 
Energin i mitt liv går också i faser.

Ibland undrar jag om jag som introvert är känsligare för dessa energi-faser och om faserna är längre för mig, än vad de kanske är för de som är mer extroverta.

Jag är även nyfiken på om mina faser är i symbios med månens…

Här är en liten sammanfattning om månens faser, vad de kan öppna upp för, erbjuda kraft och energi till samt hur de kan påverka oss.

Första fasen, nymåne.
Ett magiskt tillfälle att påbörja något nytt, skapa en nystart och öppna upp för möjligheter i livet. Nymånen öppnar upp dina ögon, öron och ditt hjärta för nya erfarenheter.
 
Hur vill du att ditt liv ska se ut framöver? 
Vad är det som du vill bidra med i världen? 
Vilka egenskaper vill du lyfta fram i dig? 
 
Det är en utmärkt tid att måla upp dina drömmar i bilder och ord. Detta hjälper dig i din visualisering av drömmarna och snabbar på processen att förverkliga dem.

Andra fasen, tilltagande halvmåne.
En silverfärgad skärva börjar igen visa sig på himlavalvet. Den hjälper dig att röra dig framåt, ger dig mod och tillit att fortsätta din resa. 
 
Plocka fram dina drömmar som du i förra fasen byggde upp, meditera över dem och se till att fullständigt omfamna dem och ta dem på allvar.
 
Tredje fasen, första kvarteret – halvmåne.
Månen är halvt ljus och halvt mörk. Om du har börjat känna tvivel och “mörka" tankar om dina drömmar och planer, är det tid att ifrågasätta om de verkligen är rätt drömmar för dig. Är det verkligen det du vill lägga din tid och energi på att uppnå? 
 
Om du å andra sidan upplever att dina drömmar fortfarande är på den ljusa sidan, fortsätt! Din vilja och längtan är ditt drivmedel och det kanske inte alls är en utmanande tid för dig nu.
 
Fas fyra, tilltagande fullmåne.
Månens energi fortsätter att öka. Tillkommande inspiration kan flöda in till dina drömmar och planer. Du kanske reviderar, vässar eller helt ändrar dina planer nu. 
 
Ta stöd och hämta kraft i den potential som finns inom dig, kanske även från människor runt dig som vill vara dig till hjälp. 
 
Fas fem, fullmåne.
Måncykelns höjdpunkt. Här ställs allt på sin spets. 
 
I denna fas kan de drömmar som är menade att bli verklighet manifesteras. Men de kan även ta tid på sig, så ha tålamod. 
 
En bra tid att stämma av ditt inre GPS-system. Hur känner du inför dina drömmar och planer? Kanske även stämma av hur månaden som passerat varit. 
 
Vad är du tacksam för? Vad är du redo att förlåta och släppa taget om? Hos andra men även hos dig själv? Vilka tankar, beteenden, vanor och uppfattningar är du redo att släppa taget om?

Fas sex, avtagande fullmåne.
En tid för stillhet, acceptans och återhämtning. 
 
Vad har den senaste tiden fått dig att må bra? Mer av det framöver! 
Vad har den senaste tiden inte varit bra för dig? Sätt intentionen att undvika det framöver.
 
Fas sju, tredje kvarteret – halvmåne.
Månen är återigen i sin fas av halvt ljus och halvt mörk. Den håller stor potential, tid nu att försiktigt börja implementera det du lärde dig i den förra fasen. 
 
Du vet vad som fungerar och vad som inte fungerar för dig. Ta med dig dessa erfarenheter och insikter till nästa måncykel.
 
Fas åtta, avtagande halvmåne.
Tid att släppa taget, om planer, föreställningar, ideér, förpliktelser, bekymmer och drömmar. Överlämna dem till moder jord som vet hur hon ska ta hand om dem. 
 
Se till att vårda dig själv, samla kraft och energi – en ny måncykel står för dörren!

Hur ser dina faser ut?
Är de milda så att du knappt märker av dem, eller är de starka? Är de långa eller korta? Följer dina faser månens rytm?

Etiketter: transformation månen

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln