Introvert.se logga 800x350

Stå kvar i känslan

Kan du ibland känna det som om en känsla håller på att dra ner dig i ett svart hål? 

Om så, hur brukar du göra då? Flyr du? Gör du en mental “by-pass” och döljer den? Kommer med logiska förklaringar och knep så att den dämpar sig igen? 
 
Eller tillåter du dig själv att KÄNNA den, tillåta den, helt utan åtgärder?

Det krävs mod, men vägen från är vägen igenom.
Stå kvar. Bara VAR. Var i känslan. Låt den få ta plats. Se den. Känn den. Vad har den för budskap? 

Om du känner att du kan och vill bemöta en utmanande känsla helt och fullt, kanske nedanstående tips kan underlätta så att känslan får en chans att läka ut och transformeras.

Börja med att andas medvetet, följ några andetag in och ut. Detta för att underlätta att vara helt närvarande här och nu, i det som sker.
 
Bemöt känslan som en energi och ställ frågor om och till den.
Var i kroppen sitter den?
Vilken form har den?
Hur är densiteten på den?
Är den stilla eller rörlig?
Vilken eller vilka färger har den?
 
Fråga den vilket budskap den har till dig. 
Försök att vara öppen för svaret, helt utan att låta egot kliva in och styra upp samtalet. Bara känn intuitivt vad som förmedlas. Får du inga svar så är det helt ok. Den kan räcka med att du uppmärksammar känslan för att transformation ska ske.
 
Om du sedan känner behov av det, kan du sedan se om den är redo att lämna dig. Sätt i så fall intentionen att den SKA lämna dig. Säg tyst inombords (eller högt rakt ut) åt energin att den nu ska avlägsna sig. 
 
Säg åt den att ta sig ner i moder jord som kommer att ta hand om den och transformera den. Eventuellt kan du assistera detta själv genom att använda dina händer för att föra ut energin och skicka ner den till moder jord. Kanske kan du fysisk assistera energin bort från dig. Hoppa, dansa, skrika…
 
Gör det som känns rätt för dig! 
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln