Introvert.se logga 800x350

Sanningen och skatten bakom motståndet

Hur upplever du motstånd? Är det ett tecken på att ge upp, att det inte är meningen, eller är det ett tecken på att något större än du kunnat ana väntar? Vad finns på andra sidan motståndet?
 
Jag tycker det är svårt ibland att få klarhet i skillnaden mellan dessa två. Som jag upplever det, är den ena utsänd av egot, den andra av själen.

Egots drivkraft, är att tysta själens längtan. Det själen vill visa, är en väg som leder bort från tillvaron där egot är chef och har kontroll. Mycket läskigt för egot, för vad ska det göra då? Den rädsla som kommer fram är existensiell, för vad finns på andra sidan om att släppa kontrollen och helt lita på den högre intelligensen? Så egot kämpar med näbbar och klor för att hindra själens väg att bli synlig för dig och levererar väldigt genomtänkta och förnuftiga ursäkter och hinder. Sådana som det är helt försvarbart att lyssna på, så länge du inte aktivt väljer att tona in på själens röst.

Själen vill visa dig vilken väg som är rätt för just DIG, den som är för det högsta bästa. Det högsta bästa för dig OCH för allt annat liv på jorden. De hinder och motstånd som jag erfar när jag väljer själens väg, väljer jag att se som “upp-levling” av mina drömmar och mål. Jag ser dem som visare av vad som behöver ses över och som styrke- och målmedvetenhetstest. De ruskar runt mig, rensar bort och skalar av det i mitt sinne som inte ska vara med på resan. Är jag på väg åt fel håll, visar de tydligt att så är fallet. (Ibland kan jag dock önska lite mildare vägvisare.) De visar vad jag behöver läka än mer för att vara redo och guidar mig mot destinationer som jag inte själv med min vildaste fantasi hade kunnat räkna ut.
 
Jag upplever det som att de hinder och motstånd som kommer när jag går på just min själs-väg, har en mening som jag inte alltid i just den stunden inte har möjlighet att få grepp om. Kanske jag först långt efteråt ser helheten, kanske jag aldrig ser den. Men jag väljer tillit, tillit till den högre intelligensen som ser HELA bilden och VET.

Så väljer du att gå med eller mot motståndet?
 
För att kunna manifestera det du vill i livet, i samklang med din själs längtan, behöver du överlämna ditt kämpande, ditt motstånd och din kontroll. Överlämna till en kraft större än dig själv, en intelligens som vi med våra hjärnor inte kan greppa.
 
Jag upplever det som att jag blockerar mitt energi-flöde när jag går emot motståndet. Det blir tungt och svårmanövrerat, jag ramlar lätt ner i ett mörkt känslomässigt hål.

Men när jag väljer att aktivt släppa taget, att överlämna vad det nu är som mitt motstånd består av, till en högre kraft så sker magin. Det är som att jag släpper taget om den stoppande mur jag har runt mig och istället bjuder in livets flöde att nå mig. Nå mig ända in i själ och hjärta. 

Det krävs mod men är värt det, varje gång. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln