Introvert.se logga 800x350

Vad är energimedicin egentligen?

Då var ännu en transformerande utbildningsmodul till ända. 

Detta var den andra modulen på mitt andra utbildningsår till Energimedicinterapeut.

Även om jag redan gått igenom medicinhjulets fyra moduler under det första året, så är det på ett helt nytt sätt jag gör det denna gång. Lager på lager av transformation och insikter. Det är magiskt!

Jag håller fortfarande på att landa efter dessa intensiva, magiska och läkande dagar som förra helgen innebar. Oavsett personlighetstyp, så tror jag alla behöver återhämtning efter något som detta.

Min upplevelse är att jag som introvert behöver vara extra varsam med mig själv och mitt välmående. Så jag lyssnar till vad kropp och själ behöver och följer signalerna. För även om det har varit positivt och gett mig mycket, så har det ändå skapat behov av återhämtning. Transformation och läkning kostar energi, så jag behöver fylla på.
 
Denna läkande och renande resa hem till mig själv och min själ, är vare sig enkel eller smärtfri. Ibland är det så jobbigt att jag bara vill fly. Men jag står kvar, för jag vet varför jag gör detta. Alternativet att fortsätta leva halvdant och halvhjärtat, med vetskapen om att det skulle kunna vara så annorlunda, är inget alternativ för mig.
 

Jag vill leva mitt liv så rent, klart och äkta som det bara är möjligt. Jag vill ha en nära kontakt med min själ och den högre intelligensen. Jag vill vara till tjänst på det sätt som är ämnat för mig, jag vill bidra med det som är meningen att jag ska bidra med.
 
För mig har energimedicinen varit helt avgörande för att hitta hem till mig själv.
Genom den har jag kunnat rensa de blockeringar som hindrade mig från att vara i mitt flöde, från att vara mig själv fullt ut.

Så vad är egentligen energimedicin? 
Energimedicin är ett samlingsbegrepp för läkande tekniker som behandlar nervsystemet, kroppen, det mentala, det känslomässiga och själen för att skapa balans och läkning. Men för mig är det helt enkelt hur jag tar hand om mig själv. Min själ, min kropp och mitt totala välmående. När jag förändrar min energi, förändrar jag mitt liv. 
 
Allt består av energi. När energin flödar som den ska så mår vi människor bra. Men energin i våra ljusenergifält kan blockeras i sitt naturliga flöde av många olika saker, som t.ex. traumatiska händelser, känslor, fysiska skador. Detta för att kroppen minns energimässigt allt du varit med om. De negativa erfarenheterna skapar blockeringar och stress, vilket till slut kan leda till både fysiska och psykiska symptom och även sjukdomar. 
 
Energimedicinen som jag praktiserar, utgår från shamansk visdom och läkekonst. Shamanerna menar att det finns tre världar - den under, den vi lever fysiskt i samt den övre. Utöver den värld som vi kan se med våra fysiska ögon, finns ytterligare två världar. Dessa färdas shamanen till i sitt arbete med läkning och transformation.

Trädet på bilden ovan symboliserar hur dessa tre världar knyts samman. Dess rötter är förankrade i jordens undre, vi människor lever här på jordens yta och via dess översta grenar kan vi nå upp till den övre världen.
 
I den undre världen regerar moder jord. Hon håller oss i mörkret, ger näring åt våra drömmar och håller oss i villkorslös kärlek. När vi jordar oss får vi kontakt med henne och hennes visdom och trygghet. Hon håller oss även i våra mörkaste stunder.
 
Hos fader himmel i den övre världen finns solen, månen och alla stjärnor. Där finns våra guider och änglar. Hit kan vi vända oss för budskap, visioner, överlämnade av våra böner och önskningar. 
 
Den shamanska energimedicinen går på djupet för att finna och frigöra bakomliggande orsaker till de symtom som uppträder hos oss i våra mänskliga liv. Symptom som t.ex. negativa mönster och situationer som upprepar sig, stress, oro, tvivel, tomhet, kroppsliga besvär och en känsla av att inte duga till.
 
Ibland ligger orsaken till våra utmaningar på ett sådant djup så att vi inte med logiken kan få grepp om dem. Blockeringar och hämningar ligger oftast i det omedvetna som inte går att få grepp om via logiken. De går inte att se med vårt eget medvetande. Så på energi-nivå hålls vi tillbaka och har inte tillgång till det naturliga flöde som universum erbjuder. 
 
Inom shamansk energimedicin identifierar vi var energin är blockerad i kropp, sinne, känslor och i energifältet. Därefter arbetar vi med att ta bort dessa blockeringar och bistår sedan i själva läkeprocessen så att flödet återställs och livet kan levas på det sätt som är menat.
 
Energimedicinterapeut är den svenska benämningen på shaman. Shamanism är en uråldrig läkekonst, den jag utöver kommer främst från ursprungsbefolkningen i Latinamerika. 

Är du tillfreds med hur ditt liv ser ut just nu?
Gör du det som du är menad att göra i livet?
Känner du att du är hemma hos dig själv?
Flödar livets magi lätt i dig?
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln