Introvert.se logga 800x350

Jag fick smaka på min egen medicin

Men varför mådde jag så här, varför ville jag bara få vara liten och gömma mig under en filt?

När inte ens en stund i stallet kunde råda bot på det icke önskade känslotillståndet, blev jag klart oroad. Dessa mindre behagliga känslor, påverkade min ridning så att jag kände mig spänd och i dålig balans. Som om det satt ett antal små blockeringar och spänningar lite överallt i kroppen som gjorde att kroppen som helhet inte alls höll ihop och fungerade.

Plötsligt slog det mig. Det stod helt klart vad jag gjort (eller rättare sagt inte gjort) som gjorde att jag nu mådde så här!

Jag hade inte levt som jag lär! Flera dagar hade passerat sedan jag senast utfört min rutin av meditation följt av skrivning. Eftersom jag inte ville känna mig så som jag gjorde, bestämde jag mig för att direkt avsätta tid för VAM (Vård Av Mig själv).

Meditationen banade vägen för välmåendet, där släppte mycket av spänningen och sedan slutförde skrivandet det hela. Redan efter några stycken, mådde jag mycket bättre. Det kändes som att de elektriska popcornen hade försvunnit, blockeringarna upplösts och spänningarna var borta. Jag kände mig lugn och trygg igen!

Där fick jag svart på vitt vad effekten blir för mig när jag slarvar med den dagliga rutin som jag har arbetat fram. Det ironiska i det hela, är att jag under de dagar jag hoppat över rutinen, helt hade prioriterat att jobba med min webbkurs som bygger på just detta - att ha en daglig rutin för inre välmående.

Nu, efter att pilotversionen är klar, längtar jag efter att snart lansera den färdiga versionen. Energin och glädjen i att göra det sista med kursen, orkade hålla mig igång ett tag, men jag missade signalerna om att jag behövde fylla på. Genom att inte kontinuerligt ta hand om mig själv genom att följa min egna rutin och vana, fick jag smaka på min egen medicin. Beskt...

Det blev än mer tydligt för mig hur viktigt mitt positiva beroende är. Nu fick jag den jobbiga vägen, igen, känna hur det blir om jag slarvar. Abstinensen kommer i någon form.

Så efter att jag återupptog det jag visste att jag behövde, fick jag en helt annan energinivå, sinnestämning och ork. Tack för det!
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar