Logga med mitt namn och fjäril

Böcker, böcker, böcker...

Jag har läst ett oändligt stort antal böcker i mitt liv, de är för mig guld värda.

En passage in i en annan värld, till en annan dimension. Ett hav av kunskap och insikt, en källa till utveckling och personlig transformation. Jag läser jämt och ständigt. På senare tid även börjat lyssna på ljudböcker.  

Eftersom jag har ett introvert tema i min blogg, tänkte jag att det kanske är intressant för andra introverta att få lite tips från en annan introvert, om vad som finns där ute på hyllorna och i ljudboks-världen.

Så nu ska jag för första gången ge mig på att göra en bokrecension, eller iallafall delge er mina tankar och reflektioner om en bok. Först ut är den nyutgivna boken “Den tysta relationen” av Anders Nyman.

Boken är verkligen en handbok och guide om hur det är att leva med en introvert partner, precis som bokens undertitel säger. Den ger belysande exempel, råd och tips. Särskilt bra är de tillfällen när författaren vänder på steken för att belysa hur det hade varit om situationen varit det omvända, om den extroverte skulle vara den som ombads ändra sig. Detta ger en ökad förståelse och insikt.

Boken är lättläst, i mina ögon dock lite för lättläst. Jag hade gärna önskat lite mer djup, analys och fakta. En relations-variant av Linus Jonkmans bok (husbibeln), lite mer matnyttig, hade varit toppen.

Men mycket hellre är en bok lite för lätt än för tung, risken är då annars stor att jag inte tar mig igenom den och då kanske missar något intressant och viktigt. Så är det än så länge för mig med Susan Cains bok, tyvärr. Jag har inte lyckats ta mig fram särskilt långt i den ännu, den är lite för djup och teoretiskt för mig. Men jag kommer att ge den nya försök så småningom, så förhoppningsvis kommer jag att kunna skriva även om den senare.

Denna relationsbok borde ligga framme i varje parterapeuts väntrum eftersom insikt och kunskap om detta med våra personlighetstyper är så viktigt. Inte bara i parrelationer för den delen, utan i de allra flesta relationer vi har i livet.

Så när jag tänker på det lite närmare, borde kunskapen om våra olika personlighetstyper och dess innebörd ges till alla människor i tidig ålder. Nu tänker jag osökt på skolan, men det får bli ett eget blogginlägg längre fram.

Etiketter: böcker

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Agnetha Ebervall » Lyssnar du på din själ?:  ”Hej Idag gjorde jag just det & vad positiv energi det kom av det. Otroligt fint ..”

  • Britt » Face vs Space:  ”Så klokt du uttrycker dig! Jag är inte heller en fan av spontana telefonsamtal o..”

  • Marina » Face vs Space:  ”Det är så befriande att du har fångat hur jag fungerar (alltså mitt i prick)!”

  • Lotta » Face vs Space:  ”Hej, oj vad det är mycket igenkänning i din text! Jag kan bli helt dränerad i sa..”

  • Agneta » Face vs Space:  ”Wow, nu förstår jag. Det är introvert jag är, stämmer exakt!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln